Επένδυση στο μέλλον με Ιόβτσεφ στον Άρη

Σε μία σημαντική συμφωνία προχώρησαν οι ιθύνοντες του γυναικείου τμήματος του Άρη, αφού προσέλαβαν για τη θέση του προπονητή των αναπτυξιακών τμημάτων τον πολύπειρο, Δημήτρη Ιόβτσεφ, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Ο ερχομός του Βούλγαρου τεχνικού βάζει τον πήχη ψηλά για τη νέα χρονιά και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του σχεδιασμού, που έχουν κάνει ο υπεύθυνος του γυναικείου βόλεϊ των «κίτρινων», Γιάννης Ρεντζεπέρης, και ο τιμ μάνατζερ, Γιάννης Γιαννάκης, για τη νέα χρονιά.

Άλλωστε, ο τελευταίος σε δηλώσεις του προ ημερών είχε μιλήσει για τα σχέδια που υπάρχουν για τις ακαδημίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στη Θεσσαλονίκη και να μάθουμε βόλεϊ στα παιδιά». Και το σίγουρο είναι πως με τον Δημήτρη Ιόβτσεφ αυτό μπορούν να το πετύχουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γυναικείου τμήματος του Άρη:

«Προπονητής των αναπτυξιακών τμημάτων του γυναικείου βόλεϊ του Άρη θα είναι για την επόμενη διετία ο έμπειρος τεχνικός, Δημήτρης Ιόβτσεφ. Ο Βούλγαρος τεχνικός συμφώνησε ν΄ αναλάβει τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και να «χτίσει» το μέλλον για τις «κιτρινόμαυρες».
Ο Ιόβτσεφ τη χρονιά που μας πέρασε ήταν πρώτος προπονητής του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού και ανέβασε την ομάδα στην Α1 γυναικών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Σπαρτάκ Σόφιας, Πλέβεν, Νίκη Βόλου, ΣΠΑ Καρδίτσας, Ασκληπιό Τρικάλων.

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Άρη τόνισε:

«Η πρόταση του Άρη είναι η πιο ολοκληρωμένη και με σαφές πλάνο που έχω δεχτεί στα 20 χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα εργαστώ σε μια μεγάλη ομάδα», για να καταλήξει:

«Από τη μεριά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ανάπτυξη του βόλεϊ στο σύλλογο. Είμαι χαρούμενος για την νέα σελίδα στη καριέρα μου».

«Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τους ανθρώπους του Άρη. Μετά τη λύση της συνεργασίας μου με τον Φιλαθλητικό, οι άνθρωποι του συλλόγου έκαναν κίνηση-ματ, κάνοντάς μου αυτήν την πρόταση συνεργασίας και έτσι δώσαμε τα χέρια», τονίζει ο Βούλγαρος προπονητής, που βρίσκεται μια 20ετία στην Ελλάδα, για να εξηγήσει:

«Η πρόταση του Άρη περιελάμβανε συγκεκριμένα αγωνιστικά πράγματα, τα οποία με βρήκαν απόλυτα σύμφωνο και μένα» και να σταθεί στην παρουσία των κ.κ. Ρεντζεπέρη, Γιαννάκη, λέγοντας πως:

«Είναι άνθρωποι που ό,τι υπόσχονται, το υλοποιούν. Είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης. Και δεν στέκομαι μόνο στον οικονομικό τομέα. Υπάρχει αγωνιστικό πλάνο για την ομάδα και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους».

Όσο για το ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι είχε να πει: «Καταρχήν να γίνει μία αναδιοργάνωση των αναπτυξιακών τμημάτων. Να φέρουμε πολλά παιδιά στο σύλλογο και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να έρθουν και οι πρώτες επιτυχίες τη νέα χρονιά. Ένας Άρης μπορεί να το κάνει αυτό. Ο πήχης έχει μπει ψηλά…».

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Ιόβτσεφ μαζί τον μάνατζερ του γυναικείου βόλεϊ, Γιάννη Γιαννάκη